Джуліані викликали в Сенат США через Україну

Читать на русском
Глава комітету сенату по судових справах Ліндсі Грем запропонував особистому адвокату президента США Руді Джуліані дати свідчення в сенаті про випадки корупції в Україні.

Глава комітету сенату по судових справах Ліндсі Грем запропонував особистому адвокату президента США Руді Джуліані дати свідчення в сенаті про випадки корупції в Україні.

Про це 8 жовтня повідомляє «РІА Новини».

«Я багато разів читав і відчував занепокоєння від звинувачень Руді Джуліані щодо корупції в Україні та багатьох порушень навколо звільнення колишнього генпрокурора Віктора Шокіна. З огляду на поведінку палати представників, прийшов час, щоб сенат провів розслідування щодо корупції та порушень щодо Україні», цитує Грема агентство.

Таким чином, додав він, Джуліані буде надана можливість постати перед комітетом сенату і розповісти про те, що його турбує.

Демократи звинувачують особистого адвоката Трампа в спробі тиску на владу України з метою проведення розслідувань, політично вигідних американському лідерові.

У вересні в США розгорівся скандал після публікації інформації про те, що в ході липневої розмови з президентом України Володимиром Зеленським глава Білого дому закликав Київ розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина Джо Байдена, який є претендентом на номінацію Демократичної партії на виборах президента в 2020 році, в обмін на фінансову і військову допомогу. Дані відомості стали приводом для запуску демократами процедури імпічменту Трампа. Однак інформація про тиск щодо України була спростована після публікації Білим домом розшифровки розмови.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: