Джуліані заявив, що не буде давати свідчення в конгресі

Читать на русском
Адвокат Рудольф Джуліані, який представляє інтереси президента США Дональда Трампа, заявив, що не буде давати свідчення в конгресі в рамках розпочатої процедури імпічменту, як того вимагають демократи.

Адвокат Рудольф Джуліані, який представляє інтереси президента США Дональда Трампа, заявив, що не буде давати свідчення в конгресі в рамках розпочатої процедури імпічменту, як того вимагають демократи.

Про це повідомляє телеканал ABC.

«Якщо вони (конгресмени - ред.) змусять (давати показання в судовому порядку), тоді подивимося», - сказав Джуліані телеканалу, говорячи про плани співпраці з конгресом. У вівторок закінчується крайній термін для надання Джуліані в конгрес документів, які у нього зажадали.

Раніше демократи в конгресі почали процес імпічменту Трампа, запідозривши його в тому, що він в особистих політичних цілях домагався від українського керівництва розслідування щодо Хантера Байдена, який працював в енергетичній компанії Burisma. Його батько Джо Байден є претендентом на номінацію Демократичної партії на виборах президента в 2020 році.

Джуліані, як стверджують демократи, грав в цих подіях одну з ключових ролей, в зв'язку з чим йому була направлена ​​повістка від конгресменів.

Крім того, адвокат причетний ще до деяких розслідувань. Так, з посиланням на газету New York Times і її джерела повідомлялося, що федеральна прокуратура нью-йоркського району Манхеттен веде розслідування відносно Джуліані в зв'язку з підозрою в порушенні законів про лобізм. За даними газети, розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні. Зокрема, як заявило одне з джерел, слідчі вивчають передбачувані спроби адвоката Трампа домогтися відставки посла США в Україні Марі Йованович. Крім того, як зазначили джерела New York Times, розслідування відносно Джуліані пов'язано зі справою Льва Парнасу і Ігоря Фрумана, обвинувачених в порушенні законів про фінансування виборчих кампаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: