Джуліані опублікував листування з Волкером і Єрмаком

Читать на русском
Адвокат президента США Рудольф Джуліані в четвер опублікував СМС-листування з Куртом Волкером за період часу, коли той обіймав посаду спецпредставника США у справах України.

Адвокат президента США Рудольф Джуліані в четвер опублікував СМС-листування з Куртом Волкером за період часу, коли той обіймав посаду спецпредставника США у справах України.

З точки зору Джуліані, листування свідчить про те, що з'ясування ним обставин діяльності сина колишнього віце-президента Джозефа Байдена в Україні не йшло врозріз з роботою Держдепартаменту.

«Це демонструє, що я негайно пішов назустріч їм. Вони навряд чи намагались контролювати мене за те, що я нібито заважав їм виконувати їх завдання. Насправді я, скоріше, сприяв їм», - написав у своєму Twitter Джуліані. Він висловив упевненість в тому, що демократам в Конгресі США і провідним американським ЗМІ не вдасться перекрутити зміст СМС-листування, в якій також фігурує помічник українського президента Андрій Єрмак.

«Волкера не треба було перетворювати на цапа-відбувайла. Тут викладено послання другого емісара Держдепартаменту, який в курсі ситуації і, як і Курт, просить мене зробити це. Вони [Волкер і другий представник Держдепартаменту] не здійснювали нічого неправильного», - додав Джуліані. Одне з СМС-повідомлень датоване 7 серпня поточного року, в ньому мова йде про контакти з президентом України Володимиром Зеленським та планах зустрічі адвоката Трампа з постійним представником США при ЄС Гордоном Сондлендом в Нью-Йорку чи Вашингтоні.

В СМС-листуванні Волкер неодноразово дякує Джуліані, бажає йому всього найкращого і не висловлює жодних претензій. Обидва звертаються один до одного по імені.

Нагадаємо, Курт Волкер подав у відставку після оприлюднення розсекреченої скарги співробітника американської розвідки.

Голови комітету Палати представників Конгресу США, які займаються розслідуванням в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа, вимагають від адвоката Руді Джуліані надати всі документи, пов'язані з можливим тиском на Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: