Міноборони не відкликатиме неякісні бронежилети

Читать на русском
Партію неякісних бронежилетів, які були закуплені для ЗСУ, Міністерство оборони поки не відкликатиме.

Партію неякісних бронежилетів, які були закуплені для ЗСУ, Міністерство оборони поки не відкликатиме.

Про це повідомив міністр Андрій Загороднюк, передає Радіо Свобода.

За його словами, відкликати партію неякісних бронежилетів, які стали причиною розслідування і арешту начальника головного управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка, поки не збираються.

«Там триває слідство. Нехай слідство покаже. Ми розбиралися з якістю бронежилетів, які зараз є у військах. Ми не побачили там поки ситуації, яка змусила б завтра відкликати бронежилети з військ. Тобто такої ситуації немає», - заявив він.

Глава оборонного відомства додав, що сподівається на неупереджене розслідування справи щодо бронежилетів.

«Співпрацюємо з ними, надаємо всі матеріали. І далі побачимо. Для випробування бронежилетів ми залучали і міжнародну компанію, щоб просто розуміти, що ми процеси витримуємо і там немає особистих преференцій від якихось учасників комісії», - зазначив Загороднюк.

Рінше Генпрокуратура опублікувала подробиці претензій до чиновників Міноборони, причетних до закупівлі партії неякісних бронежилетів, непридатних для використання в українському кліматі.

Нагадаємо, п'яти топ-чиновникам Мінборони було повідомлено про підозру у закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар».

Також відзначимо, 26 червня стало відомо, що ДБР провело 40 обшуків у чиновників Міністерства оборони в рамках розслідування щодо закупівлі неякісних бронежилетів і іншого речового майна для Збройних сил України за завищеними цінами. Загальні збитки в результаті цієї закупівлі, яка відбулася на початку цього року, склали 100 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: