Закупівля неякісних бронежилетів: суд заарештував генерала ЗСУ

Читать на русском
Начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Дмитра Марченка заарештував Печерський райсуд Києва.
Фото: Дмитро Марченко

Начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Дмитра Марченка заарештував Печерський райсуд Києва.

Про це повідомив у Telegram директор ДБР Роман Труба.

За його словами, Марченка взяли під арешт і призначили заставу в сумі 76 млн гривень. Його підозрюють у причетності до закупівлі неякісних бронежилетів за завищеною ціною.

«Залишилося обрати заходи ще для чотирьох підозрюваних. Поки що тільки для чотирьох - їх буде більше. Нагадаю, що слідство вважає, що ці люди, навмисне, за попередньою змовою, закупили для військових тисячі бракованих бронежилетів. Те, що вони прострілюються, доведено експертизами. Вартість укладеного договору - 176 млн гривень», - додав Труба.

Нагадаємо, 5 листопада п'яти топчиновникам Мінборони було повідомлено про підозру у закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар».

26 червня стало відомо, що ДБР провело 40 обшуків у чиновників Міністерства оборони в рамках розслідування щодо закупівлі неякісних бронежилетів та іншого речового майна для Збройних сил України за завищеними цінами. Загальні збитки в результаті цієї закупівлі, яка відбулася на початку 2019 року, склали 100 млн грн.

Раніше в партії «Європейська солідарність» заявили про обшуки у Бірюкова. Пізніше стало відомо, що обшуки у Бірюкова та чиновників Міноборони проводить ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: