Закупівля неякісних бронежилетів: чиновникам Міноборони повідомили про підозру

Читать на русском
За словами Труби, було повідомлено про підозру начальнику головного управління Міноборони, заступникам управління та начальникам відділів.

П'яти топчиновникам Мінборони було повідомлено про підозру у закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар».

Про це на брифінгу у вівторок, 5 листопада, повідомив директор ДБР Роман Труба.

Обшуки в Міноборони: ДБР оприлюднило переговори чиновниківДержавне бюро розслідувань оприлюднило фрагменти переговорів чиновників Міністерства оборони України про закупівлю бракованих бронежилетів.

За словами Труби, було повідомлено про підозру начальнику головного управління Міноборони, заступникам управління та начальникам відділів.

Встановлено, що Міноборони закупило 20 тисяч бронежилетів вартістю 176 млн гривень, однак 7 тисяч бронежилетів виявилися бракованими.

Загальна вартість збитків становила 61 млн гривень. Труба повідомив, що в дощових умовах ці бронежилети прострілюються.

26 червня стало відомо, що ДБР провело 40 обшуків у чиновників Міністерства оборони в рамках розслідування щодо закупівлі неякісних бронежилетів та іншого речового майна для Збройних сил України за завищеними цінами. Загальні збитки за результатами закупівлі, яка відбулася на початку цього року, становили 100 млн грн.

Раніше в партії «Європейська солідарність» заявили про обшуки у Бірюкова. Пізніше стало відомо, що обшуки у Бірюкова та чиновників Міноборони проводить ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: