Справа про закупівлю бронежилетів: генералу зменшили заставу

Читать на русском
Начальнику Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України Дмитру Марченку Київський апеляційний суд зменшив розмір застави.

Начальнику Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України Дмитру Марченку Київський апеляційний суд зменшив розмір застави.

Про це повідомляє пресслужба суду в четвер, 28 листопада.

Зокрема, розмір застави зменшили із 76 млн грн до 20 млн грн.

Відзначається, що була розглянута апеляційна скарга, подана стороною захисту на постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 11 листопада 2019 року.

«Апеляційну скаргу сторони захисту задоволено частково, постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 11 листопада 2019 року скасовано та підписано нову... застосовано до підозрюваного Марченко Д.А. запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 03 січня 2020 року з одночасним визначенням альтернативного заходу у вигляді застави в розмірі 20 000 000 у національній грошовій одиниці», - повідомили в пресслужбі суду.

Нагадаємо, Дмитра Марченка підозрюють в причетності до закупівлі неякісних бронежилетів за завищеною ціною. Те, що бронежилети прострілюються, було доведено експертизами. Вартість укладеного договору - 176 млн гривень.

Нагадаємо, 5 листопада п'яти топчиновникам Мінборони було повідомлено про підозру у закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар».

26 червня стало відомо, що ДБР провело 40 обшуків у чиновників Міністерства оборони в рамках розслідування щодо закупівлі неякісних бронежилетів і іншого речового майна для Збройних сил України за завищеними цінами. Загальні збитки в результаті закупівлі, яка відбулася на початку цього року, склали 100 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: