Через обшуки Міноборони не зможе купувати каски та бронежилети – Бірюков

Читать на русском
Бірюков заявив, що Міноборони не може купувати або приймати на склади жодного елемента речового забезпечення, бо слідчі Державного бюро розслідувань вилучили всю документацію.

Кандидат у нардепи від партії Петра Порошенка «Європейська солідарність» Юрій Бірюков заявив, що Міністерство оборони не може купувати або приймати на склади жодного елемента речового забезпечення, бо слідчі Державного бюро розслідувань вилучили всю документацію.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Труба назвав причину обшуків у Бірюкова та чиновників МіноборониУ новоствореному правоохоронному органі розповіли про кримінальні провадження, у межах яких проводилися обшуки у чиновників Міноборони.

За його словами, вранці 27 червня слідчі ДБР закінчили обшуки в Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

«Ні, вони не знайшли гроші або злата-срібла. Ні, вони не знайшли ніяких компроматів. А вони і не шукали. Слідчі ДБР вилучили оригінали всієї робочої документації, всіх технічних умов (ТУ), всі зразки-еталони, на підставі яких проводиться контроль якості, всі комп'ютери з документацією на розробку», - заявив Бірюков.

«З сьогоднішнього дня Міністерство оборони України не має права купувати або брати на склади жодного елемента речового забезпечення. З сьогоднішнього дня Міністерство оборони України не має право купувати каски і бронежилети», - додав він.

Екс-радник міністра оборони зазначив, що кілька тижнів видача форми буде йти зі складів, запаси є, але потім нібито доведеться волонтерам знову забезпечувати армію.

На його думку, за місяць Україну відкинули на 15 років назад, а українську армію готують до капітуляції.

Нагадаємо, 26 червня повідомлялося, що Державне бюро розслідувань проводить 40 обшуків у посадовців міністерства оборони в межах справи про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України.

Раніше партія Петра Порошенка скаржилась, що на її членів здійснюється тиск, бо ДБР проводить обшуки в одного з представників партії Юрія Бірюкова.

Бірюков був радником міністра оборони Степана Полторака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: