Порошенко вніс 19 млн застави за генерала Марченка

Читать на русском
Петро Порошенко вніс 19 із 20 млн гривень застави, необхідної для звільнення генерала Дмитра Марченка, підозрюваного у справі про бронежилети.

Петро Порошенко вніс 19 із 20 млн гривень застави, необхідної для звільнення генерала Дмитра Марченка, підозрюваного у справі про бронежилети.

Про це йдеться на сторінці FreeМарченко у Facebook.

Відзначається, що один мільйон вдалося зібрати завдяки флешмобу, а ще 19 додасть п'ятий президент України.

«Ми зважилися зібрати гроші на правову допомогу. Ви пересилали від декількох сотень гривень до десятків тисяч. Станом на вечір ви надали майже півтора мільйона гривень. Гроші пожертвували понад дві тисячі громадян. Дякую кожному. Але один мільйон - це точно менше, ніж 20. Увечері понеділка стало відомо, що свій внесок зробив ще один громадянин - Петро Порошенко додав до зібраних коштів ... усе, чого не вистачало, - 19 мільйонів гривень. Збір коштів завершено. У нас є 20 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

У спільноті назвали справу сфабрикованою і вважають, що для Марченка 20 млн грн - це занадто велика сума.

Як повідомлялося, 11 листопада Київський апеляційний суд зменшив до 20 млн грн суму застави Дмитру Марченку.

Нагадаємо, раніше суд обрав чиновнику Міноборони запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або заставу в 76 млн грн. Марченко є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісних бронежилетів для Збройних сил України.

Встановлено, що Міноборони закупило 20 тисяч бронежилетів вартістю 176 млн гривень, однак 7 тисяч бронежилетів виявилися бракованими. Загальна вартість збитків склала 61 млн гривень. У дощових умовах ці бронежилети прострілюються.

Раніше іншому затриманому в цій справі - Михайлу Каморянському - змінили запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: