Штаб Трампа прокоментував завершення справи про імпічмент

Читать на русском
Справа про імпічмент президента США Дональда Трампа стала спробою Демократичної партії втрутитися в хід виборів 2020 року.

Справа про імпічмент президента США Дональда Трампа стала спробою Демократичної партії втрутитися в хід виборів 2020 року.

Про це йдеться в заяві штабу американського лідера.

«Це жахливе потрясіння з самого початку являло собою передвиборчу тактику [дій], спрямовану на те, щоб зробити недійсними голоси [тих, хто підтримали Трампа] 63 млн американців [на виборах] 2016 року. Воно було прозорою спробою втрутитися в хід виборів-2020», - цитує документ ТАСС.

Штаб президента також висловив упевненість, що чесними методами демократи не зможуть нанести Трампу поразку.

5 лютого американський сенат проголосував за двома статтями обвинувачення, на підставі яких президента пропонувалося усунути від влади.

Демократи звинувачували Трампа в перевищенні повноважень і створення перешкод діяльності конгресу.

Виправдали американського лідера по першій статті 52 сенатора. За його винність висловилися 47. При цьому сенатор-республіканець Мітт Ромні також проголосував «за», ставши єдиним однопартійцем Трампа, який звинуватив його в зловживанні владою.

За другою статтею звинувачення Ромні приєднався до думки республіканців, підсумок голосування: 53 проти 47.

Таким чином, Трамп залишиться на своїй посаді. Рішення сенату оскарженню не підлягає. Республіканці і раніше називали процедуру імпічменту фарсом з боку демократів, так як в сенаті більшість саме у Республіканської партії.

Нагадаємо, демократи в Палаті представників Конгресу ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, який мав місце 25 липня.

В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування відносно ексвіце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: