Трамп відкинув звинувачення у справі про імпічмент

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп відхилив звинувачення у справі про імпічмент, яке розглядатиме Сенат, йдеться в заяві глави Білого дому підготовленому для засідання.

Президент США Дональд Трамп відхилив звинувачення у справі про імпічмент, яке розглядатиме Сенат, йдеться в заяві глави Білого дому підготовленому для засідання.

Про це пише в понеділок, 20 січня, Reuters.

«Сенат повинен в прискореному порядку відхилити ці неповноцінні статті про імпічмент і виправдати президента», - йдеться в заяві.

Трамп заявляє, що «ідея демократів Палати представників про «зловживання влади» не є злочином, який підлягає імпічменту».

Він відхилив звинувачення як «легковажні і небезпечні», заявивши, що президент скористався своїми законними правами.

«Палата демократів пропонує усунути президента з посади за те, що він відстоював законні права та привілеї виконавчої влади щодо неправомірних повісток - на основі рекомендацій Міністерства юстиції. Прийняття цієї теорії завдасть серйозної шкоди поділу влади між виконавчою, законодавчою та судовою гілками влади», - йдеться в заяві.

Ще Трамп звинуватив демократів у проведенні фальсифікованого процесу, назвавши це спробою скасувати його перемогу на виборах 2016 року.

Зазначимо, розгляд справи про імпічмент в Сенаті розпочнеться у вівторок. Оскільки більшість Сенату становлять республіканці, Трампа навряд чи усунуть з посади.

Нагадаємо, напередодні демократи направили до верхньої палати Конгресу США докладне обґрунтування імпічменту Трампа.

Ще повідомлялося, що Трамп погодив склад своїх захисників у справі про імпічмент, яке почало розглядатися в Сенаті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: