Рівень схвалення Трампа зберігся на тлі імпічменту

Читать на русском
Процес імпічменту президента США Дональда Трампа несуттєво позначився на рівні підтримки американського лідера.

Процес імпічменту президента США Дональда Трампа несуттєво позначився на рівні підтримки американського лідера.

Про це говорять дані опитування, проведеного на замовлення газети The Wall Street Journal і телекомпанії NBC, які були опубліковані в неділю, 2 лютого.

Імпічмент у США: Трамп проти New York TimesІсторія з імпічментом президента Трампа набуває нових обертів у США. Проте на вигнання президента з Білого дому ніхто не сподівається.

Так, за даними на 29 січня, 46% респондентів висловилися за відсторонення Трампа від влади. 49% заявили, що американський лідер повинен зберегти своє місце в Білому домі. Інша частина учасників опитування не дала точної відповіді на питання.

Серед прихильників Демократичної партії 84% респондентів підтримали імпічмент Трампу. Серед людей, що підтримують Республіканську партію, 91% виступили проти імпічменту.

Відзначається, що серед усіх учасників опитування 52% погодилися з тим, що Трамп зловжив своїми повноваженнями, коли зажадав від президента України Володимира Зеленського почати розслідування проти свого політичного противника Джо Байдена в обмін на військову допомогу. Також 53% заявили, що президент Сполучених Штатів перешкоджав роботі конгресу США в розслідуванні справи про його імпічмент.

Раніше, 25 січня, опитування населення показало зростання рейтингу схвалення Трампа до 44% завдяки його економічній політиці. Тоді ж за імпічмент Трампу висловилися 47% громадян США, 49% виборців висловилися проти відсторонення від влади. У жовтні рейтинг схвалення його діяльності становив 38%.

21 січня в сенаті почалися слухання з імпічменту президенту США за двома статтями - зловживання владою і перешкоджання розслідуванню конгресу. Підсумкове голосування в рамках імпічменту призначено на 5 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: