Гончарук подав у відставку – джерело

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук подав президенту заяву про відставку. Володимир Зеленський ще не прийняв рішення.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук подав президенту Володимиру Зеленському заяву про відставку. Глава держави ще не прийняв рішення.

Про це «Слово і Діло» повідомило джерело в Офісі президента.

Олексій Гончарук був призначений главою Кабінету міністрів 29 серпня.

У середу, 15 січня, YouTube-каналі «Як обдурити президента» було опубліковано аудіозапис розмови Олексія Гончарука з міністром фінансів Оксаною Маркаровою та заступником глави Національного банку України Катериною Рожковою. На нараді обговорювалося, як пояснити президенту ситуацію зі зміцненням курсу гривні. Під час розмови Гончарук назвав себе «профаном в економіці» і сказав, що в Зеленського «примітивне розуміння економічних процесів».

За законом президент не має ухвалювати рішення про відставку прем'єраАні Конституція України, ані закони, не вимагають від прем'єр-міністра звертатися до президента з питанням своєї відставки. Юрист не візьме до ладу, чому Гончарук не звернувся напряму до парламенту.

У Кабінеті міністрів заявили, що не мають інформації про справжність опублікованих записів. Сам Гончарук вважає, що проти уряду і особисто нього розгорнули масовану інформаційну атаку.

Нагадаємо, вчора стало відомо про відставку міністра розвитку громад і територій Олени Бабак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: