Нардепи звернулися до СБУ через аудіозапис наради Гончарука

Читать на русском
За інформацією нардепа Олени Шуляк, народні обранці звернулися до СБУ через оприлюднення прослушки наради в Олексія Гончарука.
Олена Шуляк

«Слуги народу» звернулися до СБУ через оприлюднення аудіозапису, в якому прем'єр-міністр Олексій Гончарук нібито розмовляє із заступником голови НБУ Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським.

Про це журналістам у кулуарах Ради повідомила представник Кабінету міністрів у Верховній раді Олена Шуляк.

Порівняння зарплат міністрів Гончарука та ГройсманаЗарплати міністрів Олексія Гончарука та Володимира Гройсмана порівняло Слово і Діло. Дійти однозначних висновків не можна.

«Зазначені аудіозаписи мають досить великий резонанс у суспільстві. Однак сьогодні, станом на цю мить, відсутня будь-яка інформація щодо достовірності та цілісності цієї інформації. Ми, група народних депутатів, звернулися до Служби безпеки України сьогодні для того, щоб вони організували всебічне дослідження з метою встановлення: по-перше, джерел походження такої інформації, по-друге, цілісності такої інформації, тобто відсутності ознак монтажу або втручання в звукову інформацію», - сказала Шуляк.

Депутат додала, що найголовніше - це встановити законність отримання цієї інформації.

«По-перше, вона могла б бути отримана в рамках кримінального розслідування, якого, як ми знаємо, немає. По-друге, у рамках контррозвідувальної діяльності. Про таку діяльність нам невідомо. І третє, найнеприємніше, така інформація може бути достовірною, якщо вона була отримана в незаконний спосіб при встановленні технічних засобів у приміщенні чиновників, де проводяться наради», - зазначила Шуляк.

Як додала представник уряду у ВР, народні депутати просять СБУ провести розслідування і поінформувати депутатів про його результати.

Раніше Гончарук відреагував на запис прослушки своєї наради.

Також нагадаємо, ЗМІ повідомили про сварку в «Слузі народу» через аудіозаписи наради Гончарука.

Відзначимо, 15 січня на YouTube-каналі «Як обдурити президента» був опублікований нібито аудіозапис розмови Гончарука із заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою про курс долара та економічні питання перед зустріччю із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: