У мережі обговорюють запис прослушки Гончарука

Читать на русском

Запис з прослуховуванням Олексія Гончарука опублікували 15 січня на YouTube. Слово і Діло зібрало реакцію соцмереж.
kmu.gov.ua

На YouTube-каналі «Як обдурити президента» з'явився запис розмови прем'єр-міністра Олексія Гончарука з міністром фінансів Оксаною Маркаровою та заступником глави Національного банку України Катериною Рожковою.

На нараді обговорювалося, як пояснити президенту Володимиру Зеленському ситуацію зі зміцненням курсу гривні. Під час розмови Гончарук каже, що він «профан в економіці», що в президента «примітивне розуміння економічних процесів» і «туман у голові» на тему облігацій.

У Кабінеті міністрів заявили, що не мають інформації щодо справжності опублікованих записів. Сам прем'єр-міністр сказав, що проти уряду і особисто нього розгорнулися масовані інформаційні атаки. Гончарук вважає це свідченням того, що його команда – на правильному шляху.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про записи з Гончаруком.

«Три чайні бесіди Гончарука розвінчують головний міф, який сидить у багатьох наших людей про українську владу, що нагорі сидять люди, які розуміють, що роблять. Це держава існує тільки з цієї причини. І плівки відмінно показують, що насправді вищі люди в державі самі не розуміють, що відбувається. І рішення ухвалюються з кондачка. Одразу народжуються якісь плани в дусі «давайте почнемо щось будувати». Якою логікою будувати? Вони вже майже пів року керують Кабміном, а до цього роками там сиділи при Порошенкові, але підхід до управління державою в дусі «ткнути пальцем і вигадати, як пояснити «косяки». Хоче чи не хоче Зеленський, але йому доведеться схвалювати кадрові рішення. Тому що з таким масштабом мисленням і з такими підходами ці любителі презентацій доведуть економіку і Україну до цугундера», – написав Юрій Романенко.

«Зеленський повинен відправити цей уряд у відставку і переформатувати фінансово-економічний блок. Некомпетентність влади – це найгірше, що може бути в умовах зовнішніх агресивних чинників. Уряд говорить про макарони й олів'є», – написав Анатолій Октисюк.

«Як би комусь не хотілося це яскраво уявити, але нічого насправді зовсім зашкварного для фігурантів плівок з прем'єром поки не почув. Можливо, саме поки. Зеленський справді не глибоко розуміється в тій сфері, про яку говорив Гончарук. Але від президента це і не потрібно насправді, або всі повинні бути експертами в макроекономіці? Хіба що епітет, який використовував прем'єр стосовно глави держави може бути трохи перебором і рівень професійного обговорення трохи кульгає. Типова інформаційна атака, мета якої змусити Гончарука написати заяву про відставку», – вважає Євген Будерацький.

«Подивився хроніки Гончарука. Не думав, що все настільки сумно. Справа навіть не в спробі обдурити президента. І не в бажанні посадити його в теплу ванну. Біда у відсутності стратегії. Вони тупо сиділи і складали казочки для лохів. Вони не розуміють, куди пливе наш корабель. І мені страшно бути його пасажиром. У нас таки зовсім слабкий прем'єр. Раніше в мене були тільки припущення з цього приводу. М'який, без позиції. З керівництвом НБУ говорив, як студент з викладачами. Він навіть не намагався розібратися в причинах ревальвації гривні, яка призвела до дірки в бюджеті. Але улесливо цікавився, «як ми будемо це пояснювати», – написав Роман Бочкала.

«Гончарук поступово підбирається до рівня Милованова. З одного боку владу трусять скандали один за одним. Водночас Зеленському і Ко страшні зовсім не такі аудіо- та відеозаписи, а відсутність конкретних позитивних економічних результатів. Народ робить висновки, орієнтуючись на рівень своїх доходів і витрат, ціни і тарифи. І ось тут «нова» команда мало чим може похвалитися», – написав Юрій Лукшиц.

«Удар по Гончаруку зайшов, як гарячий ніж у масло. Усе тому, що уряд демонструє не просто погану комунікацію. Він демонструє повну відсутність будь-якої комунікації. І, як показав сьогоднішній дитячий лепет на галявині, повну відсутність будь-якої діяльності, на підставі якої можна побудувати якусь комунікацію. Тобто це не добре і не погано. Це ніяк», – вважає Денис Попович.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили про сварку у фракції «Слуга народу» через аудіозаписи наради Олексія Гончарука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: