Справа Альперіна: суд повторно заарештував гроші фірми

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив прохання детектива і прокурора про арешт коштів приватної фірми з орбіти одеського бізнесмена.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд повторно наклав арешт на майже 111 млн грн фірми «Прогрес-Тренд», заарештованих у межах більшої справи відносно можливих махінацій одеського бізнесмена Вадима Альперіна під час розмитнення товарів на столичній митниці.

Таке рішення 21 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

13 січня адвокат в інтересах компанії «Прогрес-Тренд» подав апеляційну скаргу. В ній він просив скасувати арешт коштів. За скаргою апеляційна палата ВАКС відкрила провадження і назначила дату розгляду.

Як відомо, за версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робилися в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. У результаті товари ввозили в Україну за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. Такі дії завдали збитків державі на понад 77 млн грн.

Водночас детективи розслідують ще одну справу, де вивчаються аналогічні дії, але на більшу суму коштів. У межах цього провадження представник компанії «Прогрес-Тренд» подав апеляцію на арешт майже 111 млн грн фірми, які перебувають на рахунку Київської митниці. 19 грудня судді клопотання задовольнили. Втім вже 21 грудня суд повторно заарештував кошти.

Нагадаємо, самого Альперіна суд взяв під варту. Пізніше за нього внесли заставу і він вийшов з СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: