Справа Альперіна: суд зняв арешт з коштів фірми

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила скаргу представника приватної компанії про зняття арешт з коштів, які лежать на рахунку.
Вадим Альперінфото: «Слово і Діло»

Суд скасував арешт майже 111 млн грн фірми «Прогрес-Тренд», заарештованих у межах більшої справи відносно можливих махінацій одеського бізнесмена Вадима Альперіна під час розмитнення товарів на столичній митниці.

Таке рішення 19 грудня ухвалила колегія суддів апеляційної палати Вищого антикорупційноно суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робилися в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. У результаті товари ввозили в Україну за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. Такі дії завдали збитків державі на понад 77 млн грн.

Водночас детективи розслідують ще одну справу, де вивчаються аналогічні дії, але на більшу суму коштів. У межах цього провадження представник компанії «Прогрес-Тренд» подав апеляцію на арешт майже 111 млн грн фірми, які перебувають на рахунку Київської митниці. Судді клопотання задовольнили. Причини такого рішення поки невідомі.

Нагадаємо, самого Альперіна суд взяв під варту. Пізніше за нього внесли заставу і він вийшов з СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: