Сенат США розпочав судовий розгляд щодо імпічменту Трампа

Читать на русском
У Сенаті США офіційно почався судовий розгляд щодо звинувачень на адресу президента США Трампа, які передала Палата представників.

У Сенаті США офіційно почався судовий розгляд щодо звинувачень на адресу президента США Трампа, які передала Палата представників.

Про це ввечері в четвер, 16 січня, повідомляє Радіо Свобода.

Відзначається, що семеро уповноважених Конгресом представників звинувачення на адресу президента США (менеджерів імпічменту) представили в Сенаті дві статті звинувачення.

«У своїй діяльності, порушуючи свою конституційну присягу, Дональд Трамп зловживав повноваженнями президента», - сказав голова комітету з питань розвідки Палати представників Адам Шифф, який очолює команду з семи уповноважених конгресменів на процесі.

Очікується, що пізніше протягом дня в Сенат запросять голову Верховного суду Джона Робертса, який прийме присягу в якості судді. Він, своєю чергою, присягне перед сотнею сенаторів, які будуть на процесі в якості присяжних.

Нагадаємо, напередодні в Конгресі США назвали імена сімох обвинувачів Трампа.

Приводом для розглядів стала інформація про те, що американський лідер тиснув на президента України Володимира Зеленського, вимагаючи почати розслідування відносно сина Джо Байдена в обмін на розмороження військової допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: