Трамп сподівається на виправдувальний вирок щодо імпічменту

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп готується до початку процедури імпічменту в сенаті і вважає, що буде виправданий.

Президент США Дональд Трамп готується до початку процедури імпічменту в сенаті і вважає, що буде виправданий.

Про це повідомила прессекретар Білого дому Стефані Грішем в середу, 15 січня.

«Він сподівається отримати в Сенаті право на належну правову процедуру, в якій йому відмовили спікер Пелосі і демократи Палати представників, і очікує, що він буде повністю виправданий», - цитує The Washington Times Грішем.

Вона впевнена, що американський лідер «не зробив нічого поганого». Очікується, що сенат почне розгляд справи про імпічмент Трампу наступного тижня.

Раніше в цей же день Трамп висміяв демократів за вимогу чесного процесу щодо імпічменту. Він зазначив, що слухання в палаті представників були самими упередженими в історії.

Трамп уже неодноразово критикував слухання щодо свого імпічменту, називаючи їх дурними і порівнюючи цей процес з шахрайством, а також «незаконною, партійною спробою державного перевороту».

18 грудня 2019 року палата представників США (нижня палата парламенту) затвердила обидві статті звинувачення проти Трампа в рамках процедури імпічменту.

Процес збору доказів для оголошення імпічменту Трампу був запущений в США восени 2019 року. Демократи звинувачують президента в тиску на Україну з метою дискредитації його потенційного суперника на президентських виборах 2020 роки від демократичного крила Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: