Звіробій подала заяву на голову ДБР

Читать на русском
Волонтер Звіробій, яку підозрюють у причетності до погроз вбивством щодо президента Володимира Зеленського, подала заяву на голову Державного бюро розслідувань Романа Трубу за службове підроблення документів.

Волонтер Звіробій, яку підозрюють у причетності до погроз вбивством щодо президента Володимира Зеленського, подала заяву на голову Державного бюро розслідувань Романа Трубу за службове підроблення документів.

Про це Звіробій повідомила на брифінгу після допиту в ДБР.

«Сьогодні ми подали заяву на пана Трубу. У нас є підозра, що він вводить в оману суддів, тому що до мене додому прийшли з ухвалою з Печерського суду. А якщо центральний апарат ДБР має до мене якісь претензії, то вони мали прийти з ухвалою Шевченківського суду. Тому відповідні заяви ми залишили сьогодні в ДБР, хотілося б пояснення з цього приводу», — наголосила Звіробій.

Адвокат Андрій Писаренко уточнив, що була подана заява про вчинення кримінального правопорушення за статею 366 — службове підроблення керівником ДБР Романом Трубою.

Санкція статті передбачає покарання штрафом до пʼятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань передало до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру та проєкт подання на зняття депутатської недоторканості з нардепа Софії Федини за погрози президенту Володимиру Зеленському.

26 жовтня народна депутатка Софія Федина та громадянка Марія Звіробій, перебуваючи у м. Львові, здійснили онлайнтрансляцію на відеохостингу «YouTube» та в соціальній мережі «Facebook», під час якої «висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю».

Вранці 28 листопада слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтерки Марусі Звіробій, підозрюваної в погрозі вбивством стосовно президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: