ДБР викликало Звіробій на допит

Читать на русском
Волонтера, учасницю бойових дій Марусю Звіробій ДБР викликало на допит у понеділок, 2 грудня, на 11:00.

Волонтера, учасницю бойових дій Марусю Звіробій ДБР викликало на допит у понеділок, 2 грудня, на 11:00.

Про це вона написала на Facebook ввечері, 1 грудня.

Юристи пояснили, чи треба було проводити обшук у волонтерки Марусі ЗвіробійВолонтерці інкримінують погрозу вбивством президенту, а правоохоронці могли вирішити перевірити, чи не мала місце підготовка до вчинення злочину.

Вона також закликала людей підтримати її.

«Отже, група підтримки боротьби за свободу слова, візьміть відгул на годинки дві-три в понеділок, ДБР буде приймати в українців іспит, чи правильно ми зрозуміли, як треба себе вести», - написала Звіробій.

Вона також підкреслила, що балаклава на обличчі - це ознака неповаги до своїх співгромадян.

«Ви, доблесні служаки, сподіваюся хоч воювали???? Приходите до мене в балаклавах??? Хіба я вам ворог? А? СБУ??? Ми з вами на фронті всім ділилися, а ви прийшли як найманці. Не поважаю ДБР. Буду в балаклаві і всіх запрошую. Пішли ви в дупу. Хочете шоу, буде шоу! За всіх будете відгортати, особливо за Марченко!», - заявила вона, іронічно відзначивши, що другою причиною кримінальної справи очікує «перебування в балаклаві в громадському місці».

Нагадаємо, вранці 28 листопада слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтера Марусі Звіробій, підозрюваної в погрозі вбивством щодо президента.

Волонтер викликала адвоката, але приїхали детективи, котрі приїхали, відмовилися чекати сторону захисту і погрожували виламати двері, якщо Звіробій їх не впустить. Коли вони зайшли до квартири, то пред'явили рішення суду і свої службові посвідчення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: