Звіробій розповіла подробиці візиту до ДБР

Читать на русском
Волонтерка Маруся Звіробій у понеділок, 2 грудня, з'явилася в ДБР у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському, але на допит йти відмовилася.

Волонтерка Маруся Звіробій у понеділок, 2 грудня, з'явилася в ДБР у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському, але на допит йти відмовилася.

Про це повідомила прессекретар ДБР Анжеліка Іванова.

«Вона прийшла до ДБР, але на допит слідчого не пішла, залишила лише документи в канцелярії. Процесуальний статус у неї зараз - свідок, до того, як процесуальний керівник підпише підозру», - повідомила Іванова.

За її словами, Звіробій була ознайомлена з порядком за присутності свого захисника, - і жодних претензій до документа в неї не було.

При цьому сама волонтерка після виходу з будівлі ДБР заявила, що у виклику не вказано її статус та їй незрозуміло, на яку слідчу дію її викликали.

Звіробій зазначила, що виклик у ДБР їй вручили під час обшуку за місцем проживання - у Калинівці Київської області - 28 листопада.

Вона додала, що приїхала з адвокатами поцікавитися, ким вона є в цій справі. Вони залишили свої питання в канцелярії і чекатимуть відповідей і «законно складеного виклику».

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань передало до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру та проєкт подання на зняття депутатської недоторканості з нардепа Софії Федини за погрози президенту Володимиру Зеленському.

26 жовтня народна депутатка Софія Федина та громадянка Марія Звіробій, перебуваючи у м. Львові, здійснили онлайнтрансляцію на відеохостингу «YouTube» та в соціальній мережі «Facebook», під час якої «висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю».

Нагадаємо, вранці 28 листопада слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтерки Марусі Звіробій, підозрюваної в погрозі вбивством стосовно президента.

Волонтерка викликала адвоката, але детективи, котрі приїхали, відмовилися чекати сторону захисту і погрожували виламати двері, якщо Звіробій їх не впустить. Коли вони зайшли до квартири, то пред'явили рішення суду і свої службові посвідчення.

Згодом Звіробій повторила свої погрози Зеленському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: