Звіробій знову викличуть на допит у ДБР

Читать на русском
Звіробій, яку підозрюють у причетності до погроз вбивством щодо президента Володимира Зеленського, повторно викличуть на допит до Державного бюро розслідувань.

Військову Марусю Звіробій, яку підозрюють у причетності до погроз вбивством щодо президента Володимира Зеленського, повторно викличуть на допит до Державного бюро розслідувань.

Як пояснила речниця ДБР Анжеліка Іванова, Марусю Звіробій 2 грудня викликали на допит, однак вона на ньому не була, інформує «Громадське».

Юристи пояснили, чи треба було проводити обшук у волонтерки Марусі ЗвіробійВолонтерці інкримінують погрозу вбивством президенту, а правоохоронці могли вирішити перевірити, чи не мала місце підготовка до вчинення злочину.

Тому на допит підозрювану викличуть повторно. Але дату поки не називають.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань передало до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру та проєкт подання на зняття депутатської недоторканості з нардепа Софії Федини за погрози президенту Володимиру Зеленському.

26 жовтня народна депутатка Софія Федина та громадянка Марія Звіробій, перебуваючи у м. Львові, здійснили онлайнтрансляцію на відеохостингу «YouTube» та в соціальній мережі «Facebook», під час якої «висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю».

Нагадаємо, вранці 28 листопада слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтерки Марусі Звіробій, підозрюваної в погрозі вбивством стосовно президента.

Волонтерка викликала адвоката, але детективи, котрі приїхали, відмовилися чекати сторону захисту і погрожували виламати двері, якщо Звіробій їх не впустить. Коли вони зайшли до квартири, то пред'явили рішення суду і свої службові посвідчення.

Згодом Звіробій повторила свої погрози Зеленському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: