У міських лікарнях зайво витрачають гроші на премії

Читать на русском
Державна аудиторська служба провела ревізії у чотирьох медичних закладах України, серед яких дві лікарні у Запоріжжі, Волинський обласний спеціалізований будинок дитини та Гейківська психоневрологічна лікарня, що на Дніпропетровщині.

У медичних закладах виявили порушення, внаслідок якого було витрачено 1,72 млн грн зайво нарахованих заробітних плат, премій та надбавок.

Про це йдеться в повідомленні Державної аудиторської служби, який оприлюднила експертна організація StateWatch в межах проєкту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

Найбільше фінансове порушення було зафіксовано у міській лікарні №1 Запоріжжя, де у період 2015-2016 років головний лікар безпідставно надавав дозвіл на виплату матеріальної винагороди собі та окремим працівникам лікарні. Тоді як зазначений вид виплат не був передбачений чинним законодавством. Тож був порушений Кодекс законів про працю України та зайво виплачено персоналу 1,64 млн грн.

В інших медичних закладах порушення мали схожий характер, хоч зі значно меншими збитками. Зокрема, у 2018 році керівництво міської лікарні №1 у тому самому Запоріжжі окремим працівникам нарахувало та виплатило премії, що не були передбачені положенням про преміювання працівників, за рахунок загального фонду бюджету на загальну суму 198 тисяча грн.

У Волинському обласному спеціалізованому будинку дитини та Гейківській психоневрологічній лікарні також були знайдені подібні порушення. У Волинському медичному закладі внаслідок завищених витрат на оплату праці та премії було зайво витрачено бюджетних коштів на суму 148 тис. грн, а у Гейківській лікарні зайво нарахували надбавок працівникам на суму 104 тис. грн.

Нагадаємо, Кіровоградська обласна лікарня здавала приміщення за 1 грн. Раніше аудитори встановили, що Харківський центр крові допустив фінансове порушення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: