Лікарні Рівного переплатили за ліки для діабетиків

Читать на русском
Держаудитслужба провела фінансовий аудит управління охорони здоров’я Рівненської міськради на предмет виконання бюджетної програми.
Рівненська міська дитяча лікарня

Відшкодування вартості препаратів інсуліну медичними закладами Рівного у 2017-2018 роках здійснювались за цінами вищими від тих, що були встановлені Міністерства охорони здоров'я України.

Про це йдеться в результатах державного фінансового аудиту виконання Управлінням охорони здоров'я виконавчого комітету Рівненської міської ради бюджетної програми «Забезпечення централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет» за період з 2017-2018 роки, який оприлюднила експертна організація StateWatch в межах проекту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

Це призвело до неефективного використання коштів та не забезпечення максимальної економії при співпраці з аптечними закладами. Відшкодування вартості препаратів інсуліну, відпущених аптеками за рецептами, здійснюється за рахунок цільових видатків місцевих бюджетів на рівні не вище ціни, що затверджена МОЗ України.

В ході проведення аудиту було встановлено, що у випадку відшкодування вартості відпущених препаратів за ціною, що була встановлена МОЗ України, економія бюджетних коштів упродовж 2018 року могла скласти близько 185 тисяч гривень.

Таким чином, аудитори дійшли до висновку, що такі медичні заклади Рівного, як Міська дитяча лікарня, Центральна районна лікарня, Центр первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний», Центр первинної медико-санітарної допомоги «Північний» та Центр первинної медико-санітарної допомоги «Центральний», не забезпечили режиму економії бюджетних коштів та призвели до збільшення затрат, що не відповідає принципу ефективності та результативності бюджетної програми України.

Нагадаємо, Чернівецький центр крові недоотримав майже 3 млн грн доходу. Раніше медустанови Чернігівщини переплатили понад млн грн за ліки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: