Кіровоградська обласна лікарня здавала приміщення за 1 грн

Читать на русском
Державна аудиторська служба провела ревізію фінансово-господарської діяльності Кіровоградської обласної лікарні.
Кіровоградська обласна лікарня

Кіровоградська обласна лікарня недоотримала 370 тисяч гривень доходу через те, що здавала власне приміщення приватній фірмі за 1 гривню.

Про це йдеться в акті ревізії фінансово-господарської діяльності цієї установи за 2015-2018 роки, який оприлюднила експертна організація StateWatch в межах проєкту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

У 2014 році обласна лікарня уклала договір оренди нерухомого майна з приватним підприємством «Кіровоградтепло», яке надає послуги опалення в Кропивницькому. Відповідно до рішення постійної комісії Кіровоградської обласної ради було уповноважено керівництво лікарні передати вищезгадане нерухоме майно з пільговою орендною платою 1 грн за кв. м. нежитлового приміщення площею 355 кв.м. Згодом дію договору продовжували майже до кінця 2018 року.

Однак, як з'ясували аудитори, підприємство «Кіровоградтепло» не утримується за рахунок бюджетних коштів, тому на нього не розповсюджуються пільгові умови і подібного роду знижка не була обов'язкова. Отже, за умови ненадання пільг за орендною платою Кіровоградською обласною лікарнею було б додатково отримано кошти у сумі 370 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що влада Кропивницького може розірвати договір із компанією «Кіровоградтепло», яка в минулих опалювальних сезонах кілька разів припиняла теплопостачання.

Нагадаємо, аудитори встановили, що Харківський центр крові допустив фінансове порушення. Раніше лікарні Рівного переплатили за ліки для діабетиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: