Харківський центр крові допустив фінансове порушення – аудитори (доповнено)

Читать на русском
Державна аудиторська служба провела планову ревізію комунального закладу Харківський обласний центр служби крові.
Харківський обласний центр служби крові

Комунальне підприємство «Харківський обласний центр служби крові» відряджав водіїв без дотримання інструкцій, чим завдав шкоди на понад 300 тисяч гривень.

Матеріали ревізії оприлюднила експертна організація StateWatch в межах проєкту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

У період з 2014 до 2017 роки відповідно до наказів головного лікаря Харківського центру служби крові Яворського було відряджено до міста Києва двох водіїв підприємства. Згідно з поясненням головного лікаря водії доставляли компоненти та препарати крові для Київської обласної лікарні, Інституту нейрохірургії імені А.П. Ромоданова та Київського пологового будинку №5.

Однак, як стало відомо під час проведення аудиту, Київська обласна лікарня не потребувала постачань препаратів та компонентів крові з Харкова, а тому замовлень та розрахунків за період, що підпадав перевірці, не здійснювалось.

Схожа ситуація і з іншими столичними медичними закладами. Відповідно до бухгалтерських документів компоненти та препарати крові Київському міському пологовому будинку №5 та Інституту нейрохірургії, Харківським центром крові не постачалися, та розрахунки між установами не здійснювались.

Не надали пояснень щодо виду виконаних робіт під час відрядження та кому безпосередньо доставляли компоненти крові і самі водії.

Отже, аудитори дійшли висновку, що головний лікар відряджав водіїв без дотримання інструкцій. Внаслідок цього Харківському центру крові було завдано матеріальної шкоди на загальну суму 307 тис. грн.

У КП «Харківський обласний центр служби крові» повідомили листом «Слово і діло», що після складання Держаудитслужбою акту вони погодилися з низкою зауважень аудиторів. Тому у подальшому обласний центр зкорегував свою діяльність з урахуванням цих зауважень та привів її у відповідність із вимогами законодавства. Також комунальне підприємство у добровільному порядку відшкодували недонараховані або надмірно нараховані кошти у розмірі 46 572,62 грн.

Нагадаємо, лікарні Рівного переплатили за ліки для діабетиків. Раніше Чернівецький центр крові недоотримав майже 3 млн грн доходу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: