Туреччина припинила торговельні відносини з Ізраїлем

Читать на русском
Президент Туреччини звинуватив Ізраїль у смерті 40 тисяч осіб в Секторі Гази та заявив, що не може підтримувати торговельні зв'язки з Ізраїлем.
Фото: Reuters

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про розрив торговельних відносин з Ізраїлем.

Про це він оголосив на пресконференції за підсумками переговорів в Анкарі з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром, передає Укрінформ.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Ми більше не підтримуємо інтенсивних торговельних відносин з Ізраїлем, із цим покінчено», – сказав він.

При цьому він заявив про продовження рішучої боротьби «з переконанням, що захист Єрусалиму означає захист людства, захист миру та захист поваги до різних вірувань».

Також Ердоган звинуватив Ізраїль у геноциді палестинців.

«Ми не мовчатимемо про геноцид, поки наші палестинські брати самотужки чинять опір і захищають гідність усього людства», – зазначив президент Туреччини.

Крім того, за інформацією Bloomberg, Ердоган скасував свій візит до США, який було заплановано на 9 травня. Він повинен був вперше зустрітись із президентом США Джо Байденом.

Зауважимо, що про це стало відомо на тлі виділення США допомоги Ізраїлю. Наразі офіційної інформації про скасування поїздки немає.

Наприкінці жовтня Ізраїль відкликав своїх дипломатів з Туреччини після різких заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана на пропалестинському мітингу, що відбувся в Стамбулі. На ньому Ердоган назвав Ізраїль окупантом.

Також у листопаді парламент Південно-Африканської республіки проголосував за закриття посольства Ізраїлю та припинення дипломатичних стосунків між державами.

Крім того, на початку листопада президент Чилі Габріель Борік заявив, що країна відкликає свого посла в Ізраїлі через «порушення Ізраїлем міжнародного гуманітарного права в Секторі Гази».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: