Нова голова Єврокомісії запевнила в збереженні санкцій проти РФ

Читать на русском
Політик підтвердила готовність ЄС й надалі підтримувати Україну в процесі реформ, а також співпрацювати в контексті надання Україні макрофінансової допомоги.
Урсула фон дер Ляєн

Під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським нова голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запевнила, що санкції проти РФ збережуться до повного виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 3 грудня.

Санкції проти РФ: на які поступки Кремлю готовий ЄвросоюзБрюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк передбачає, що Євросоюз у грудні, найімовірніше, продовжить економічні санкції проти Росії, проте ЄС стане більш відкритим до Москви.

Політик підтвердила готовність ЄС й надалі підтримувати Україну в процесі реформ, а також співпрацювати в контексті надання Україні макрофінансової допомоги. Фон дер Ляйен також запевнила, що Європейський союз продовжуватиме безумовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

«Санкції ЄС залишатимуться прив'язаними до повного виконання Мінських домовленостей і мають бути продовжені під час наступного засідання Європейської ради», - зауважила вона.

Лідери погодили графік політичного діалогу і пріоритети двосторонньої співпраці на найближчі місяці. Зеленський запросив фон дер Ляєн відвідати Україну найближчим часом.

Нагадаємо, в неділю, 1 грудня, новий склад Європейської комісії приступив до виконання повноважень після формальної процедури затвердження Єврорадою і Європарламентом.

Раніше повідомлялося, що Зеленський привітав нову голову Єврокомісії зі вступом на посаду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: