Єврокомісія офіційно не визнала російських паспортів жителів ОРДЛО

Читать на русском
Жителі ОРДЛО для оформлення віз для поїздок до країн-членів ЄС мають звертатися тільки до консульства на території України.

Жителі ОРДЛО для оформлення віз для поїздок до країн-членів ЄС мають звертатися тільки до консульства на території України.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Єврокомісія направила країнам ЄС інструкцію з опрацювання візових заяв від жителів ОРДЛО.

«Єврокомісія і зовнішньополітична служба ЄС цього тижня направили державам-членам ЄС і країнам, що не входять до Шенгенської зони ЄС, інструкцію про те, як опрацьовувати візові заяви від жителів непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей України», - йдеться в заяві ЄК.

Правила були підготовлені у зв'язку із проханнями країн ЄС дати рекомендації щодо ідентифікації і невизнання паспортів жителів ОРДЛО, виданих відповідно до указу президента Росії Володимира Путіна.

«Відповідно до візового кодексу ЄС заявники на отримання шенгенської візи, які на законних підставах проживають у непідконтрольних Україні районах Донецької і Луганської областей, мають подати заяву на отримання візи до консульства держав-членів ЄС в Україні незалежно від проїзного документу, який у них є», - йдеться в заяві ЄК.

Раніше в МЗС Німеччини спростували видачу віз жителям Донбасу з російськими паспортами.

Також нагадаємо, заявки на отримання паспортів РФ подали понад 60 тис. жителів ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: