Єврокомісія схвалила приєднання Хорватії до Шенгенської зони

Читать на русском
Далі Європейський союз має схвалити інтеграцію Хорватії до Шенгенської зони відповідно до закону про приєднання 2011 року.

Приєднання Хорватії до Шенгенської зони схвалила Європейська комісія.

Про це йдеться в опублікованій заяві Єврокомісії у вівторок, 22 жовтня.

За інформацією, Хорватія продовжує виконувати всі шенгенські критерії. Далі Європейський союз має схвалити інтеграцію Хорватії до Шенгенської зони відповідно до Закону про приєднання 2011 року.

«Я віддаю належне Хорватії за її зусилля і наполегливість, щоб виконати всі необхідні умови для приєднання до Шенгену. Тільки завдяки єдності ми зможемо зміцнити шенгенську зону. Поділ досягнення Шенгену має бути нашою спільною метою. Ось чому я вірю, що держави-члени зроблять правильні кроки, щоб Хорватія незабаром стала повноправним членом Шенгенської зони», - заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Відзначимо, до Шенгенської зони входять 22 країни Євросоюзу - Австрія, Бельгія, Данія, Франція, Фінляндія, Німеччина, Греція, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Іспанія, Швеція, Чехія, Естонія Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина і Словенія, а також 4 асоційовані країни, що не входять до ЄС - Норвегія, Ісландія, Швейцарія і Ліхтенштейн.

Раніше ЄС запустив процес ратифікації угоди про Brexit.

Також нагадаємо, в ЄС відреагували на слова Трампа і Зеленського про недостатню допомогу Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: