Макрон погодився розглянути пропозицію Путіна

Читать на русском
Макрон готовий розглянути пропозицію російського президента Володимира Путіна про введення мораторію на розміщення ракет середньої і меншої дальності в Європі.

Президент Франції Емманюель Макрон готовий розглянути пропозицію російського президента Володимира Путіна про введення мораторію на розміщення ракет середньої і меншої дальності в Європі.

Повідомляється, що Макон заявив це в листі Путіну, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Макрон сказав, що пропозиція Кремля заслуговує «ретельного вивчення» в листі. З цією метою президент пропонує двосторонні і багатосторонні обговорення з усіма державами цього питання.

Нагадаємо, члени НАТО досі відхиляли російську пропозицію. Генсек альянсу Йенс Столтенберг неодноразово описував мораторій як «неможливий».

Раніше повідомлялося, що президент Росії направив країнам-членам НАТО та іншим країнам послання з пропозицією ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої і малої дальності. Зокрема, послання отримали в Китаї, а також глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Федеріка Могеріні і генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Як відомо, зустріч «нормандської четвірки» запланована на 9 грудня в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: