Україна не пов'язана обмеженнями щодо ракет – Порошенко

Читать на русском
Україна не має наміру повторювати помилки Будапештського меморандуму, зазначив глава держави.

Україна втратила обмеження щодо дальності польоту ракет і тепер має намір розвивати високоточну ракетну зброю.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав президент України Петро Порошенко на раді регіонального розвитку в Черкаській області, повідомляє Інтерфакс-Україна в суботу, 9 березня.

Ракети «Вільха» запускають у серійне виробництво. Як це посилить Україну?Міністр оборони повідомив, що Україна починає серійне виробництво ракетного комплексу Вільха. Про озброєння поговорили з експертами.

«Нас більше не зв'язують ніякі обмеження ні щодо дальності польоту наших ракет, ні щодо їх потужності - нехай ворог про це теж знає. Нам потрібно високоточна ракетна зброя і повторювати помилки Будапештського меморандуму ми більше не маємо наміру», - заявив Порошенко.

Він зазначив, що високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії здатна вражати цілі далеко в тилу ворога.

«Це зробить агресора стриманішим, а нашу оборону - надійнішою», - наголосив президент.

Порошенко нагадав, що Росія призупинила договір про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД), а США вийшли з нього, «то ми теж як українці позбулися певних обмежень і зобов'язань, яких дотримувалися раніше».

Нагадаємо, в лютому Україна представила ракетні комплекси на виставці в ОАЕ. Демонструвалися моделі наземного комплексу крилатих протикорабельних ракет Нептун і високоточної системи залпового вогню Вільха.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: