Зенітні ракетні війська ЗСУ почали підсумкові тактичні навчання

Читать на русском
Головною особливістю цьогорічних навчань є те, що наші підрозділи будуть застосовувати сучасний автоматизований мобільний командний пункт «Ореанда».

У зенітних військах України почалися підсумкові тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Про це повідомляє пресслужба командування Повітряних сил.

Головною особливістю цьогорічних навчань є те, що наші підрозділи будуть застосовувати сучасний автоматизований мобільний командний пункт «Ореанда».

«Сі Бриз-2019»: як зміцнює флот Україна та яку провокацію влаштувала РФТрадиційні щорічні військові навчання Сі Бриз у Чорному морі завершилися. Про те, на які провокації пішла РФ і як зміцнює акваторію Україна, знають експерти.

«Це перше застосування «Ореанди» зенітним ракетним полком в умовах, максимально наближених до бойових, після надходження його на озброєння», - сказав начальник зенітних ракетних військ Командування Повітряних сил ЗСУ генерал-майор Юрій Ставський.

Як відзначили в пресслужбі, нинішні підсумкові навчання проводяться в чотири етапи. Зараз триває перший. Він почався з повітряного командування Центр. Потім до навчань підключилося командування Схід. Підрозділи відпрацьовують прикриття важливих державних об'єктів у районах постійної дислокації.

У командуванні зазначають, що в цьому році розмах навчань буде більше, ніж у минулому. Зокрема, залучається більше озброєнь, більше особового складу, проведуть більше пусків ракет. Під час кульмінації навчань будуть відображати масований повітряний напад ворога і будуть збивати повітряні цілі одночасно два зенітних ракетних полку С-300П і Бук-М1, а також окремі дивізіони С-125.

До навчання зенітних ракетних військ також залучається авіація. Винищувачі бригад тактичної авіації будуть імітувати авіаналіт. Радіотехнічні війська будуть здійснювати розвідку і розпізнавання цілей. А роль мішеней будуть виконувати БПЛА ВР-3 «Рейс».

Раніше в Україні стартували військові навчання «Козацька воля-2019».

Також нагадаємо, у Львівській області стартували навчання Rapid Trident-2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: