Путін написав послання НАТО

Читать на русском
Путін направив країнам-членам НАТО і ряду інших держав послання з пропозицією ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої і меншої дальності.

Президент Росії Володимир Путін направив країнам-членам НАТО і ряду інших держав послання з пропозицією ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої і меншої дальності.

Про це повідомляє «Коммерсант».

Путін вивів РФ із ракетного договору. Наскільки це небезпечно?Путін підписав указ про призупинення Російською Федерацією виконання Договору між СРСР і США про ліквідацію їх ракет середньої дальності й меншої дальності.

«Закликаємо вас підтримати наші зусилля, виступивши на користь оголошення в рамках НАТО мораторію на розгортання РСМД наземного базування, аналогічного тому, яке оголосила Росія», - сказано в документі.

У ЗМІ повідомили, що листи від Путіна лідерам країн направили 19 вересня.

Послання отримали зокрема Китай, глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Федеріка Могеріні і генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Нагадаємо, в березні Путін підписав указ про припинення Росією виконання ДРСМД. 3 липня Росія офіційно призупинила дію ДРСМД.

У США в серпні офіційно вийшли з ДРСМД, після того, як завершився наданий Росії піврічний термін на ліквідацію ракети 9М729.

24 серпня Путін заявив, що Росія займеться розробкою ракет середньої і меншої дальності, але не буде їх розміщувати, поки цього не зроблять Сполучені Штати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: