Труба пояснив ситуацію зі справами Майдану

Читать на русском
Розслідування справ Майдану зупинено не через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР.

Розслідування справ Майдану зупинено не через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР.

Про це написав у своєму Telegram-каналі директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Чому розслідування справ Майдану не зупиниться, навіть якщо підуть слідчі – юристиПобоювання, що розслідування справ Майдану зупиниться, дещо перебільшені, оскільки прокурори мають змогу продовжити роботу слідчих.

Труба назвав причини зупинки розслідування справ Майдану. За його словами, ДБР поки нічого розслідувати - Генеральна прокуратура України фізично ще не передала матеріали проваджень.

«Зараз вони проводять інвентаризацію - там тисячі томів. За законодавством вони повинні передати матеріали протягом трьох місяців - цей процес не залежить від ДБР», - зазначив він.

Труба повідомив, що сьогодні призначив в.о. керівника підрозділу з розслідування злочинів, скоєних у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках. Також директор ДБР зазначив, що співбесіда з прокурорами, які раніше розслідували цю справу, має відбутися.

«І насамкінець: я б хотів, щоб після шести років розслідування матеріали справ були передані до суду, а не передані до інших правоохоронних органів. Але цього не сталося. Тому не потрібно звинувачувати ДБР у тому, що матеріали доведеться передивлятися знову», - додав він.

Раніше у ГПУ назвали кількість вироків у злочинах на Майдані.

«Слово і Діло» до річниці Революції гідності зібрало найяскравіші провалені обіцянки політиків про розслідування злочинів за часів Євромайдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: