У ГПУ назвали кількість вироків у злочинах на Майдані

Читать на русском
Обвинувальний вирок у справах Майдану схвалений стосовно 46 осіб, а підозру повідомлено 445 особам.

Обвинувальний вирок у справах Майдану схвалений стосовно 46 осіб, а підозру повідомлено 445 особам.

Про це заявив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Віктор Чумак в ефірі телеканалу 1+1 у четвер, 21 листопада.

В яких кримінальних провадженнях фігурували лідери ЄвромайдануНезважаючи на гучні корупційні скандали, жоден політик, який прийшов до влади після втечі Януковича, поки не потрапив до в’язниці. В яких справах проходили лідери Революції гідності.

«У всій країні повідомлено про підозру 445 особам, з них 48 вищих посадових осіб, 220 правоохоронців, в тому числі 27 слідчих, 20 прокурорів і 23 суддів. Передано до суду 195 обвинувальних актів стосовно 298 осіб у вчиненні злочинів. Суди визнали винними 59 осіб, щодо 46 з них ухвалено обвинувальні вироки», - сказав він.

Нагадаємо, 21 листопада в Україні відзначають День гідності і свободи. У цей день почалися такі історичні події, як Помаранчева революція 2004 року і Революція гідності 2013 року.

У заходах, приурочених до Дня гідності і свободи, в центрі Києва взяли участь понад п'ять тисяч осіб.

«Слово і Діло» до річниці Революції гідності зібрало найяскравіші провалені обіцянки політиків про розслідування злочинів за часів Євромайдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: