Пашинський дав свідчення про розстріли на Майдані

Читать на русском
Екснардеп Сергій Пашинський заявив, що ніякої команди до штурму правоохоронців 20 лютого 2014 року протестувальникам на Майдані ніхто не давав.

Екснардеп Сергій Пашинський заявив, що ніякої команди штурмувати правоохоронців 20 лютого 2014 року протестувальникам на Майдані ніхто не давав.

Про це він сказав під час засідання Святошинського районного суду Києва, у четвер, 21 листопада.

Розслідувати і покарати: гучні провалені обіцянки щодо злочинів на МайданіДо річниці Революції гідності зібрали найяскравіші провалені обіцянки політиків про розслідування злочинів за часів Євромайдану.

Пашинський виступав в якості свідка у справі про розстріли на вулиці Інститутській в центрі Києва в лютому 2014 року. Допит екснардепа проводився в режимі відеоконференції, оскільки він перебуває в слідчому ізоляторі.

Під час допиту Пашинський, зокрема, розповів, що йому не було відомо про постріли по міліціонерах о 6 годині ранку 20 лютого. Відповідаючи на питання про те, хто дав команду штурмувати міліціонерів, він сказав: «Думаю, що ніякої команди на штурм не було, це був стихійний рух».

Крім того, екснардеп сказав, що йому «невідомо про зброю в Пасажі».

Також під час допиту він сказав, що йому невідомо, під чиїм контролем перебувала будівля консерваторії.

«На Майдані не було головних і «смотрящих», – заявив Пашинський.

Як відомо, сьогодні суд допитає ексспікера Ради Андрія Парубія як свідка у справі про вбивство людей 20 лютого 2014 року.

«Слово і Діло» до річниці Революції гідності зібрало найяскравіші провалені обіцянки політиків про розслідування злочинів за часів Євромайдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: