Парубій надав свідчення у справі Майдану

Читать на русском
У Святошинському райсуді Києва під час розгляду справи щодо колишніх бійців спецпідрозділу Беркут надав свідчення ексспікер парламенту Андрій Парубій, який є свідком захисту.

У Святошинському райсуді Києва під час розгляду справи щодо колишніх бійців спецпідрозділу Беркут надав свідчення ексспікер парламенту Андрій Парубій, який є свідком захисту.

Зокрема, він розповів про ночі наприкінці листопада, коли силовики побили і розігнали молодь на Майдані.

Розслідувати і покарати: гучні провалені обіцянки щодо злочинів на МайданіДо річниці Революції гідності зібрали найяскравіші провалені обіцянки політиків про розслідування злочинів за часів Євромайдану.

«Наше головне завдання (сотень самооборони Майдану. - ред.) полягало в тому, що якщо будуть знову атака і наступ на Майдан, як мінімум на 30 хв., щоб могли молоді чоловіки стримати наступ, щоб в цей момент ми змогли відвести дітей і жінок з площі, щоб вони знову не були по-звірячому покалічені. Так починалася самооборона Майдану», - розповів Парубій.

За його словами, у ніч на 30 листопада йому не повідомляли про те, хто на Майдані побив 18 співробітників міліції. Парубій заявив, що йому повідомили про те, як правоохоронці побили молодих дівчат, які не могли захиститися.

«Як їх по-звірячому били палицями здорові чоловіки, молодих дівчат, які не мали можливості захиститися. У їхніх очах був жах, і відчай», - сказав Парубій.

Також на запитання про те, чи були на Майдані формування, зовні схожі на сотні самооборони, але не підлеглі самообороні, Парубій розповів: «На Майдані були сотні тисяч людей. Фактично головною ідентифікаційною ознакою самооборони Майдану були бандани жовтого кольору із синім написом «самооборона Майдану», - зазначив Парубій.

Раніше Пашинський дав свідчення про розстріли на Майдані.

«Слово і Діло» до річниці Революції гідності зібрало найяскравіші провалені обіцянки політиків про розслідування злочинів за часів Євромайдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: