Лондонський суд зобов'язав Коломойського і Боголюбова оплатити витрати ПриватБанку

Читать на русском
Апеляційний суд Лондона зобов'язав олігарха Ігоря Коломойського та інших відповідачів виплатити ПриватБанку 10,9 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада 2019 року.

Апеляційний суд Лондона зобов'язав олігарха Ігоря Коломойського та інших відповідачів виплатити ПриватБанку 10,9 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба банку.

Відповідачів зобов'язано повернути проміжну виплату витрат, сплачену ним банком, за рішенням суду першої інстанції минулого року. Банк повинен отримати 4 млн фунтів стерлінгів від пана Коломойського, 2 млн фунтів стерлінгів від пана Боголюбова і 1,5 млн фунтів стерлінгів від корпоративних відповідачів.

Крім іншого, відповідачі повинні сплатити витрати банку за минулорічне слухання справи суддею Фанкортом, і кошти, витрачені на апеляцію. Хоча для визначення загальної суми витрат на сплату відповідачами знадобиться певний час, поки вони повинні сплатити 3,4 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада.

У листопаді 2018 року Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом ПриватБанку до його колишніх власників. Однак 15 жовтня стало відомо, що ПриватБанк здобув перемогу в Апеляційному суді Англії і Уельсу у справі проти колишніх власників - Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Згідно з рішенням апеляційної інстанції англійський суд має юрисдикцію розглядати позов ПриватБанку. Крім того, всесвітній арешт, накладений на активи олігархів, Коломойського, збережеться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: