В Україну наступного тижня приїде прем'єр-міністр Чехії

Читать на русском
Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш наступного тижня відвідає Київ під час дводенної поїздки.

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш наступного тижня відвідає Київ під час дводенної поїздки.

Про це повідомляє місцеве видання České noviny в п'ятницю, 15 листопада.

«Частиною поїздки є зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, а також підготовка до зустрічі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком. Основною метою офіційного візиту є висловлення підтримки територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, а також зближення України і Європейського Союзу», - пише видання.

Крім політичних зустрічей із Зеленським, Гончаруком і Дмитром Разумковим, Бабіш і Гавлічек візьмуть участь у чесько-українському бізнес-форумі. Ділову місію очолює президент Торгово-промислової палати Чехії Володимир Длоугі.

«Україна є 20-м найбільшим зовнішньоторговельним партнером Чеської Республіки. За даними Торгової палати, вона пропонує широкі можливості для чеських підприємців у сфері цивільної авіації, транспортної галузі та інфраструктури, енергетики, водного господарства, оборонної промисловості і машинобудування», - зазначає видання з посиланням на матеріали уряду.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомили, що президент Чехії Мілош Земан з нагоди 101-ої річниці створення Чехословаччини запросив на урочисті заходи в Празі представників лояльної до президента РФ кримськотатарської організації «К'їрим бірлігі» (Кримська єдність) і нібито визнав Крим частиною Росії. У зв'язку з цим посольство України в Чехії висловило рішучий протест.

Пізніше прес-секретар президента Чехії Іржі Овчачек заявив, що Земан не визнавав Крим частиною Росії. Він дотримується своєї колишньої позиції, що Росія незаконно позначила півострів своєю територією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: