СБУ встановить, хто представляв Крим у президента Чехії

Читать на русском
Прокуратура АР Крим доручила регіональному управлінню СБУ встановити особи представників так званої кримськотатарської організації Кирим бірліги, які вчинили незаконний виїзд з півострова в Чехію.

Прокуратура АР Крим доручила регіональному управлінню СБУ встановити особи представників так званої кримськотатарської організації «Кирим бірліги», які вчинили незаконний виїзд з півострова в Чехію.

Про це повідомила прес-секретар кримської прокуратури Катерина Діденко на своїй сторінці у Facebook у четвер, 31 жовтня.

«Прокуратура Автономної республіки Крим обробляє інформацію про виїзд представників так званої кримськотатарської організації «Кирим бірліги», що реалізує політику Кремля, в Чеську Республіку. Дано доручення СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) на встановлення осіб, які вчинили незаконний виїзд із півострова Крим у Чеську Республіку», - йдеться в повідомленні.

Діденко констатувала, що колаборанти зробили чергову спробу легітимізувати окупацію Криму.

«Забули тільки розповісти про факти політичних репресій, численні викрадення, вбивства і переслідування за релігійні погляди і громадську діяльність, що відбуваються в АР Крим», - додала вона.

Напередодні ЗМІ повідомили, що президент Чехії Мілош Земан з нагоди 101 річниці створення Чехословаччини запросив на урочисті заходи у Празі представників лояльної до президента РФ кримськотатарської організації «Кирим бірлігі» (Кримська єдність), і нібито визнав Крим частиною Росії. У зв'язку з цим посольство України в Чехії висловило рішучий протест.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: