Прем'єр Чехії анонсував зустріч із Зеленським

Читать на русском
Прем'єр Чехії Андрей Бабіш заявив, що планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня в Нью-Йорку.

Прем'єр Чехії Андрей Бабіш заявив, що планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня в Нью-Йорку.

Бабіш днями зустрівся з президентом Чехії Мілошем Земаном. Заплановані переговори з президентом України, чесько-українські відносини стали однією з тем бесіди, інформує Radio Praha.

«Наступного тижня я вирушаю замість пана президента на сесію Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, де у мене запланована зустріч з президентом України», - підтвердив Бабіш.

Нагадаємо, Земан на початку вересня прийняв у Празькому Граді делегацію із семи осіб, які, за їхніми словами, «представляють інтереси русинів, які домагаються автономії в складі України». Представник чеського лідера заявив, що в разі зустрічі з президентом України Зеленським Земан підніме тему русинів.

Експерти розповіли «Слову і Ділу», що Земан відомий своїми проросійськими поглядами, тому Україні варто тримати ситуацію під контролем. Однак про грандіозний скандал між країнами говорити не варто.

Раніше стало відомо, що офіційний візит президента України Володимира Зеленського в США запланований на період з 16 по 25 вересня.

А зустріч з Трампом запланована на 23 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: