Президент Чехії проситиме Зеленського про автономію Закарпаття — ЗМІ

Читать на русском
Президент Чехії Мілош Земан у вересні прийняв делегацію, що представляла інтереси русинів, які домагаються автономії в складі України.

Президент Чехії Мілош Земан вересня прийняв делегацію, що «представляла інтереси русинів, які домагаються автономії в складі України».

Прийом був символічно приурочений до сторіччя підписання Сен-Жерменського договору 10 вересня 1919 року. Ця міжнародна угода підтверджувала приєднання до Чехословаччини Підкарпатської Русі – історичного регіону Закарпаття, в якому проживають русини, пише чеське видання DeníkN.

Автономія Закарпаття: чи є загроза дестабілізації в регіоніЛідер угорської праворадикальної партії Йоббік Томаш Шнайдер під час відвідин з приватним візитом Берегівського району Закарпатської області заявив про підтримку автономії регіону.

Згідно з інформацією президент Чехії погодився виступити посередником між Києвом і закарпатськими русинами, які, за їхніми словами, вимагають свого офіційного визнання в якості окремого регіону і статусу автономії для своєї території.

Нагадаємо, заяви щодо ймовірної «автономії Закарпаття» неодноразово були від угорської частини населення краю.

У відповідь в МЗС України заявили, що автономія для угорців у Закарпатській області неможлива за визначенням.

«Слово і Діло» також писало, яку політику проводить Угорщина щодо країн-сусідів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: