Посольство України в Чехії висловило протест через заяву Земана

Читать на русском
Посольство України в Чехії висловило протест щодо запрошення до Празького граду представників кримськотатарської організації Кирим бірлігі, лояльної до РФ.

Посольство України в Чехії висловило протест щодо запрошення на урочисте прийняття у Празькому граді представників кримськотатарської організації «Кирим бірлігі», лояльної до РФ.

У відомстві наголосили, що розглядають такі дії як чергову провокації з метою легітимізувати анексію Криму та зашкодити відносинам України з Чехією.

5 років без Криму: український «чорний лебідь» у міжнародній політиціКрим залишається зоною напруженості між Україною, Росією та західними країнами. Що реально може зробити Україна для його повернення, аналізував політолог Олександр Радчук.

«Загравання з окупантами виглядають особливо цинічними в той час, коли в окупованому Криму продовжує залишатися забороненим справжній представницький орган кримських татар – Меджліс кримськотатарського народу, а сотні кримських татарів піддаються з боку окупаційної влади переслідуванням, репресіям, арештам, катуванням та фізичному знищенню», - сказано у заяві посольства.

Також у відомстві очікують, що офіційні особи та органи Чеської Республіки, уряд якої засудив окупацію РФ Криму, «утримуватимуться в майбутньому від контактів із представниками окупаційної влади та її маріонетковими організаціями».

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан запросив на урочисте прийняття у Празькому граді представників кримськотатарської організації, лояльної Кремлю, заявивши про визнання Криму частиною Росії.

Раніше президент Чехії виступив за зміну Конституції України. Мілош Земан переконаний, що конфлікт на Донбасі здатна врегулювати зміна Конституції України в частині децентралізації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: