Оператор ГТС України подав заявку на отримання ліцензії

Читать на русском
ТОВ Оператор ГТС України подав пакет документів до НКРЕКП на отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з транспортування природного газу.

ТОВ «Оператор ГТС України» подав пакет документів до НКРЕКП на отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з транспортування природного газу.

Про це повідомляє пресслужба ТОВ.

«ТОВ «Оператор ГТС України» подав пакет документів до НКРЕКП на отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з транспортування природного газу. Компанія розраховує отримати її до кінця поточного року, адже з 1 січня Оператор ГТС буде відокремлений від групи Нафтогаз та переданий в управління державної компанії ПАТ «Магістральні газопроводи України», підпорядкованому Міністерству фінансів України», — йдеться у повідомленні.

Вказано, що передумовою для отримання ліцензії має стати успішне проходження компанією сертифікації як оператора газотранспортної системи національним Регулятором з подальшим підтвердженням з боку Секретаріату Енергетичного співтовариства.

«Наразі Товариство очікує попереднього висновку щодо сертифікації від НКРЕКП, а до кінця поточного року — фінального висновку українського і європейського регуляторів», — додали в пресслужбі.

Нагадаємо, 31 жовтня Верховна рада України ухвалила закон, який дозволить до кінця року завершити процедури зі створення незалежного оператора ГТС шляхом його виділення зі структури енергетичної компанії «Нафтогаз».

10-річний контракт на транзит газу з Росії до Європи через українську територію закінчується в кінці 2019 року.

Зеленський закликав Міненерго створити незалежного оператора ГТС до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: