Змодельовані сценарії роботи української ГТС без транзиту російського газу

Читать на русском
Сценарії моделювання передбачають річні обсяги транзиту російського газу на рівні 0, 30 і 70 млрд куб. м.

Польська компанія PwC Advisory Sp. z o. o. Sp. k. на замовлення Укртрансгазу змоделювала сценарії роботи української газотранспортної системи.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на Наші гроші, послуги аудиторів обійшлися в 1,95 мільйона гривень.

Гройсман розповів про перспективи української ГТСНафотогаз повинен завершити процес розділення на компанії до 1 січня 2020 року. Україна зацікавлена в пошуку серйозного авторитетного партнера.

Так, до кінця 2018 року за 960 тис. грн мало бути виконаним фінансове моделювання перспективних режимів роботи газотранспортної системи України на основі незалежного технічного моделювання з метою надання замовнику рекомендацій щодо оптимізації інфраструктури газотранспортної системи України.

Три сценарії моделювання передбачають річні обсяги транзиту російського газу 0 млрд куб. м, 30 млрд куб. м і 70 млрд куб. м.

Ще 990 тис. грн мало піти на управління реорганізацією в Укртрансгазі.

Йшлося про розробку загальної концепції оптимізації регіональних відділень для перетворення на дворівневу систему управління, аналіз можливостей централізації адміністративних функцій і аутсорсингу і створення дворівневої організаційної структури для розширеного оператора газотранспортної системи України, підтримку при створенні філії Оператор газосховищ України і поновлення стратегічного плану бізнес-одиниці Транспортування і зберігання газу.

Зазначимо, напередодні в Укртрансгазі заявили, що аудитори з Німеччини перевірили українську газотранспортну систему і визнали безпеку і екологічність її використання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: