Путін обговорив із Меркель Донбас і транзит газу

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін і федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель провели телефонну розмову в понеділок, 11 листопада.

Президент РФ Володимир Путін і федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель провели телефонну розмову в понеділок, 11 листопада.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на пресслужбу Кремля.

Мир на Донбасі: чи зможе Зеленський домовитися з ПутінимЗа словами міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, український президент Володимир Зеленський чітко усвідомлює, чого можна досягти на переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним.

За інформацією, під час телефонної розмови обговорили ситуацію в Україні і транзит російського газу через Україну.

Відзначається, що Путін і Меркель наголосили на важливості дотримання мінського Комплексу заходів 2015 року та інших домовленостей. Також йшлося про закріплення особливого статусу Донбасу в законодавстві України.

«Сторони підтвердили налаштованість на подальшу координацію зусиль Росії та Німеччини в нормандській четвірці, в тому числі в плані підготовки можливого саміту в цьому форматі», - підкреслює пресслужба.

Також повідомляється, що Путін і Меркель говорили про що ведуться тристоронніх - за участю представників Росії, України і Комісії ЄС - переговорів про умови транзиту російського газу через територію України. Однак, до якого підсумку щодо цього питання прийшли сторони, не повідомляється.

Раніше в Кремлі оцінили проведення саміту «нормандської четвірки» до кінця року.

Також нагадаємо, в Кремлі заявили, що домовленості Росії та України щодо газу зараз неможливі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: