У Кремлі заявили, що домовленості Росії та України щодо газу зараз неможливі

Читать на русском
Домовленості Росії та України щодо газу неможливі, поки не припиняться судові претензії, заявив Пєсков.

Домовленості Росії та України щодо газу неможливі, поки не припиняться судові претензії.

Про це заявив журналістам прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Продовження задіяння арбітражу, висунення якихось претензій в арбітражі робить фактично неможливим досягнення будь-яких домовленостей», - зазначив він.

Пєсков нагадав, що на цю тему вже висловлювався російський лідер: «З тих пір, як президент [Володимир] Путін виклав своє ставлення до цього питання на прес-конференції в Будапешті, нічого не змінилося, тому позиція Путіна добре відома, вона була вже озвучена».

Глава російської держави 30 жовтня в Будапешті заявив, що Росії і Україні необхідно обнулити взаємні претензії щодо газової суперечки, при цьому «Газпром» готовий постачати газ українській стороні за значно нижчою ціною.

«Нафтогаз України» в нових позовних вимогах проти «Газпрому», які були спрямовані до Стокгольмського арбітражу минулого тижня, просить переглянути тариф на транзит газу, а також виплатити різного роду компенсації на загальну суму $ 12,248 млрд.

Київ подав новий позов на тлі переговорів про продовження контракту на транзит російського газу через Україну, який закінчується поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: