У Кремлі оцінили проведення саміту «нормандської четвірки» до кінця року

Читать на русском
Саміт лідерів нормандської четвірки може відбутися до кінця 2019 року, але конкретні дати поки не обговорювалися.

Саміт лідерів «нормандської четвірки» (РФ, ФРН, Франція, Україна) може відбутися до кінця 2019 року, але конкретні дати поки не обговорювалися.

Про це журналістам заявив у понеділок помічник президента РФ Юрій Ушаков, передає ТАСС.

«Я думаю, така можливість є», - відповів представник Кремля на питання, чи можливо проведення саміту в 2019 році. Він зазначив, що є певні зрушення, пов'язані з підписанням «формули Штайнмаєра» і відведенням сил від лінії зіткнення, а також «погоджено проєкт підсумкового документа». «Якісь зрушення є, вони будуть враховуватися при розгляді питання про проведення саміту», - підкреслив представник Кремля.

При цьому помічник президента РФ спростував повідомлення про те, що зустріч в Нормандському форматі може відбутися 24 або 26 листопада. «Можу сказати, що 24 і 26 листопада не обговорювалися в якості можливих дат проведення саміту. Конкретні дати загалом не обговорювалися», - сказав Ушаков.

За його словами, «ніяких перешкод» для зустрічі лідерів у Нормандському форматі немає.

«Є просто бажання провести саміт так, щоб він дав новий позитивний результат, щоб не займатися виправленням тих чи інших документів, які раніше були узгоджені, а просуватися далі», - пояснив Ушаков, зазначивши, що для цього потрібно здійснити «хоча б перші кроки» для реалізації колишніх домовленостей. Помічник президента РФ зробив висновок, що повинні скластися передумови для успішного проведення саміту, який би означав сигнал до просування вперед у врегулюванні. Він додав, що до зустрічі йде серйозна і грунтовна підготовка, ведуться активні переговори як між лідерами під час телефонних розмов, так і між їхніми помічниками.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін уже заявляв про готовність до зустрічей в Нормандському форматі.

Також міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів, за яким графіком йде підготовка до саміту, а також висловив надію, що в листопаді відбудеться зустріч в Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: